Google Drive – Roskakorin tyhjentäminen ei onnistu – “Palvelimella tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.”

Viankuvaus

Poistettuani suuren määrän tiedostoja, Google Driven verkkoselainversio ei edes suostu avaamaan roskakoria, vaan tulee virheilmoitus:

Palvelimella tapahtui virhe. Yritä myöhemmin uudelleen.

Tämä oli seurausta siitä, että poistin noin 30 GB kansion, joka sisälsi paljon tiedostoja. Ne veivät yhä tilaa roskakorissa, josta olisin halunnut poistaa kaiken lopullisesti tilaa vapauttaakseni. Tämä ei kuitenkaan ainakaan Google Chromen kautta onnistunut, sillä roskakorin sisältöä ei saatu edes ladattua, vaan sain aina yllä esitetyn virheilmoituksen.


Ratkaisu

Yritin ensin päästä roskakoriin käsiksi Android-puhelimeni kautta. Se onnistuikin osittain, ja pystyin poistamaan aina pienen osan tiedostoja kerrallaan. Tämä oli kuitenkin köyhä ratkaisu, sillä tiedostoja on tuhansittain ja Google Driven mobiiliversio lataa vain osan roskakorin sisällöstä kerrallaan. Koko roskakorin tyhjentäminen yhdellä painikkeella onnistuu vain työpöytäversion kautta verkkoselaimesta.

Lopullinen ratkaisu löytyi Google Drive Api:sta Files: emptyTrash

Se tekee seuraavan HTTP-pyynnön roskakorin tyhjentämiseksi:

DELETE https://www.googleapis.com/drive/v3/files/trash

HTTP-Requestin tekeminen edellyttää toki tunnistautumisen halutulle Google-tilille. Koko operaatio onnistuu painamalla “Execute“-nappia API:n dokumentaatiosivulla: https://developers.google.com/drive/api/v3/reference/files/emptyTrash

Aukeaa ikkuna, jossa tunnistautuminen tapahtuu Google-tunnuksin. Valitsin ensin käyttäjätilini, jonka roskakorin halusin tyhjentää. Olin jo valmiiksi tunnistautunut Google-palveluihin salasanalla, joten minun ei tarvinnut syöttää sitä tässä vaiheessa. Sen jälkeen tuli antaa oikeudet Google APIs Explorerille, jotta se pystyy tekemään muutoksia Google Drive -tiedostoihini. Painoin “Salli“.

 

HTTP-pyyntö suoritettiin onnistuneesti, sillä sain HTTP-vastauskoodin 204. IETF:n RFC 2616 -standardia lainaten:

10.2.5 204 No Content

The server has fulfilled the request but does not need to return an entity-body, and might want to return updated metainformation. The response MAY include new or updated metainformation in the form of entity-headers, which if present SHOULD be associated with the requested variant.

Pyyntö meni siis perille.

Aiemmin talennustilaa oli käytetty yli 99 GB / 100 GB. Navigoin selaimen kautta Google Driveen katsomaan, oliko tilaa vapautunut yhtään. Pyyntö näyttäisi tosiaan toimineen, sillä tilaa oli vapautunut noin 30 GB:

Tulee kuitenkin huomata, ettei roskakori tyhjenny täysin välittömästi. Yllä esitettyn kuvan otin melkein heti HTTP-Requestin jälkeen. Vasta noin 15 minuutin päästä roskakori oli tyhjentynyt kokonaisuudessaan:

Kokonaisuudessaan sain näin vapautettua melkein 40 GB tallennustilaa Google Drivesta.


TÄTÄ DOKUMENTTIA SAA KOPIOIDA JA MUOKATA GNU GENERAL PUBLIC LICENSE (VERSIO 3 TAI UUDEMPI) MUKAISESTI. HTTP://WWW.GNU.ORG/LICENSES/GPL.HTML
MARKUS PYHÄRANTA

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Scroll to Top