Windows Server 2019 Datacenter – Kokeilujakson uusiminen

Johdanto

Käyttöönotin Windows Server 2019 Datacenterin kokeilujakson vanhalle pöytäkoneelle aiemmassa kirjoituksessani:

Windows Server 2019 Datacenter – Asennus ja käyttöönotto


Kokeilujakson uusiminen

Kokeilujakso on voimassa 180 päivää. Käyttöjärjestelmän oikeassa alaleimassa näkyy vesileima, josta näkee kauanko kokeilujakson lisenssi on enää voimassa:

Lisenssini vanhenee siis 3 päivän päästä. Jäljellä olevan ajan näkee myös Microsoftin Software Licence Management Toolilla. Avasin PowerShell -komentokehotteen ja syötin komennon:

slmgr -dlv

Tuloksesta nähdään sama tulos, eli kokeilujakso on ohi 3 päivän päästä. Samalla nähdään myös, että “Remaining Windows rearm count” on 6. Tämä tarkoittaa sitä, että kokeilujakso voidaan uusia yhteensä 6 kertaa. Näin ollen, voin käyttää kokeilulisenssiä 6 kertaa 180 päivää.

Uusin kokeilujakson lisenssin komennolla:

slmgr -rearm

Komento meni läpi, mutta muutokset tulivat voimaan vasta uudelleenkäynnistämisen jälkeen.

Käynnistettyäni palvelinkoneen uudelleen, oikeassa alareunassa näkyvä vesileima osoitti kokeilujakson päiviä olevan jäljellä 180 päivää:

Sama on nähtävissä myös Software Licence Management Toolilla PowerShellistä:

slmgr -dlv

Tuloksesta nähdään, että “Remaining Windows Rearm count” on nyt 5. Voin siis tehdä tämän saman toimenpiteen vielä viisi kertaa.


TÄTÄ DOKUMENTTIA SAA KOPIOIDA JA MUOKATA GNU GENERAL PUBLIC LICENSE (VERSIO 3 TAI UUDEMPI) MUKAISESTI. HTTP://WWW.GNU.ORG/LICENSES/GPL.HTML
MARKUS PYHÄRANTA

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Scroll to Top