SharePoint-sivuston nimimuutos ei ole pysyvä tai johtaa virheeseen

Viankuvaus

SharePoint-sivuston nimen vaihtaminen ei onnistu SharePoint Admin-centeristä, eikä SharePointista navigoimalla yläpalkin hammasrattaasta “Site Information“. Jos nimen vaihtaa SharePoint Admin-centeristä, nimimuutos menee näennäisesti läpi ja näyttää päivittyneen. Nimi kuitenkin näkyy alkuperäisenä heti sivun uudelleenlataamisen jälkeen.

Esimerkiksi, kun yritin muuttaa “Viestintäsivusto“-sivun nimeä Admin Centeristä nimeen “Mapy“, muutos meni näennäisesti läpi, mutta vaihtui heti takaisin alkuperäiseen.

Alla olevasta valikosta tehty nimimuutos toimii siis näennäisesti ja hetkellisesti, kunnes selainikkuna päivitetään.

Yritin myös muuttaa nimen “Site Information“-valinnan kautta itse SharePoint-sivulla (huomaa, kuinka sivuston otsikkona näkyy kuitenkin “Mapy“, vaikka nimi ei oikeasti päivittynyt Admin Centeriin).

Tein muutokset tuossa valikossa ja painoin “Save“. Se kuitenkin johti virheeseen, joka katoaa hyvin nopeasti.

Classification options for your group have changed. Please select the appropriate classification“.

Muutokset eivät vieläkään olleet päivittyneet Admin Centeriin, vaikka etusivun otsikko oli päivittynyt ongelmista huolimatta.

Jos sivu olisi luotu Microsoft Teamsin tai jonkun Office 365 -ryhmän kautta, olisin kokeillut muuttaa kyseisten ryhmien nimet. Tässä tapauksessa ei kuitenkaan ollut, joten seuraavaksi kokeilin muuttaa sivuston luonnin yhteydessä luodut SharePoint-ryhmät vastaamaan uutta nimeä seuraavasti:

Sekään ei kuitenkaan vaikuttanut ongelmaan mitenkään, vaan nimimuutoksessa tuli yhä samat ongelmat vastaan.


Ratkaisu

Alkuperäisessä nimessä oli ääkkösiä, ja Office 365:n näyttökieli oli omalla tililläni englanniksi. Tästä syystä aloin epäilemään ongelmaa SharePoint-sivuston kieliasetuksissa. Navigoin: “Site Settings” > “Language Settings” ja otin täpän pois kaikista vaihtoehtoisista kielistä. Jäljelle jäi siis ainostaan oletuskieleksi “Finnish“. Tällöin näyttökieli pakottui SharePointissa suomeksi, vaikka tililläni se oli Officessa asetettu englanniksi.

Tallensin muutokset ja yritin nimen muuttamista uudelleen “Site Information“-näkymän kautta. Huomaa, kuinka sivuston otsikoksi on taas yht’äkkiä ilmestynyt se alkuperäinen “Viestintäsivusto“-nimi:

Muutin nimen ja painoin “Tallenna“. Tuli taas sama virheilmoitus, kuin aiemmin.

Virheilmoituksesta huolimatta muutos vaikuttaisi taas menneen näennäisesti läpi. Palasin SharePoint Admin Centeriin tarkistamaan, miltä nimi näyttää nyt siellä. Nimi ei ollut päivittynyt, mutta yritin nyt muuttaa sen vielä uudelleen Admin Centerin kautta:

Muutos meni vihdoin pysyvästi läpi!

Kieliasetuksilla on siis merkittävä rooli uudelleennimeämisissä ja ne kannattaa tarkistaa aina, jos tulee vastaavia ongelmia. Muutoksen jälkeen kävin laittamassa vaihtoehtoisiin kieliin täpät takaisin ainakin englannin osalta.

Huomasin, että kielimuutosten jälkeen osa jo kauan aiemmin tekemistäni muutoksista, kuten sivuston footerin otsikko, olivat jotenkin vaihtuneet alkuperäisiksi. Kannattaa siis pyrkiä siihen, ettei muuttele tai uudelleennimeä turhaan SharePointissa mitään, eikä koske kieliasetuksiin, jos haluaa päästä helpolla. SharePoint on yhä paikoittain erittäin epäkäytännöllinen, sillä virheilmoituksen eivät ole kuvaavia ja vianmääritys voi olla haastavaa.


TÄTÄ DOKUMENTTIA SAA KOPIOIDA JA MUOKATA GNU GENERAL PUBLIC LICENSE (VERSIO 3 TAI UUDEMPI) MUKAISESTI. HTTP://WWW.GNU.ORG/LICENSES/GPL.HTML
MARKUS PYHÄRANTA

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top
Scroll to Top