August 18, 2019
  • 2:15 pm NameCheap – Kaupallisen SSL-sertifikaatin uusiminen
  • 9:48 pm Ubuntu Server 18.04.3 – Tietoturvapäivitysten automatisointi
  • 1:54 am Tuotantopalvelimen päivitys – Ubuntu Server 16.04 -> 18.04
  • 11:15 pm Kotiverkon toteutus: Ubiquiti EdgeRouter X, Ubiquiti UniFi UAP-AC-Lite, Netgear GS108E-300PES – VLAN-verkkojen ja palomuurisääntöjen konfigurointi
  • 4:00 am Windows 10 – Järjestelmätyökalujen ja yleisten komentojen lunttilappu

Huomasin tänään, että Android-puhelimeni Outlook-sovellus oli lakannut synkronoimasta viestejä. Uudet saapuneet viestit eivät tulleet postilaatikkooni, eivätkä lähetetyt viestit päätyneet vastaanottajalle.

Ensiksi tarkistin, etten ollut vahingossa asettanut Outlookista jotain asetusta, kuten Offile-tilaa päälle. Sitten kokeilin tilin nollaamista Outlookin asetuksista, mikä ei toiminut. Kokeilin myös koko tilin poistamista Outlookista.

Tilin poistamisen jälkeen, yritin sen lisäämistä uudelleen. Yritys johti virheeseen heti, kun syötin sähköpostiosoitteeni. Kokeilin poistaa ja uudelleenasentaa koko sovelluksen, mutta sekään ei korjannut ongelmaa. Tilin lisääminen ei onnistunut, vaan johti samaan virheilmoitukseen.

Lopulliseksi ratkaisuksi selvisi Microsoft Authenticator -sovelluksen poistaminen. En tiedä, miksi Authenticator alkoi yhtäkkiä vaikuttamaan Outlookin synkronointiin varsinkin, kun en ole käyttänyt sitä Officen kaksivaiheiseen tunnistautumiseen. Se oli minulla aiemmin käytössä työtililläni kuukausia sitten, mutta henkilökohtaisella tilillä olen aina vastaanottanut MFA-turvakoodit tekstiviestillä.

Authenticator sovelluksen poistamisen jälkeen sain sähköpostitilini lisättyä normaalisti Outlook-sovellukseen.

Microsoft korjannee ongelman pian, sillä en nähtävästi ole ainoa, johon tämä on vaikuttanut. Katso linkin uusimmat kommentit: https://answers.microsoft.com/en-us/msoffice/forum/all/outlook-app-on-android-an-error-occurred-when/388eaa31-f259-4ca5-b581-5805a1827a78?page=1


TÄTÄ DOKUMENTTIA SAA KOPIOIDA JA MUOKATA GNU GENERAL PUBLIC LICENSE (VERSIO 3 TAI UUDEMPI) MUKAISESTI. HTTP://WWW.GNU.ORG/LICENSES/GPL.HTML
MARKUS PYHÄRANTA
Markus Pyhäranta

RELATED ARTICLES
LEAVE A COMMENT